Innspurten – ferdige til 1. Desember?

3 uker igjen til ferdigstillelse. Kan dette gå bra tenker vi mens vi skrever over materialhauger og verktøy av alle sorter.

 

På det ene badet kravler flisleggeren, mens en snekker er i gang i utvendig bod og den andre snekkeren har innetjeneste. Jeg spør og får smilende svar. De virker å ha god kontroll. Selv om de åpenbart er travle så tar de seg god tid til å forklare og svare på spørsmål. Roen smitter selvfølgelig også over på oss amatørene. Når håndverkerne tror de blir ferdig så kan jo vi tro også.
Flyttebilen er bestilt, sterke karer også! Både innleide og gode kompiser skal stille opp!

Badene er flislagt, veggene ferdig og rørleggeren er i gang med montering av baderomsmøbler, wc, dusj.
Parketten har kommet på plass på hemsen, veggstendere også.

Varmefolie og parketten legges
Varme i gulvet i stuen

Ute er terrassen og gjerdet ferdig. Det syntes vi ble veldig fint. Beising må vente til våren. Flere har tipset oss om at vi ikke bør beise terrassegulvet, men la det gråne av seg selv. Begrunnelsen er at begynner du først å beise så har du jobb hvert år. Vi har et halvt år å tenke oss om på, men det virker fristende å la gulvet gråne. Vi er enige om at et naturlig grånet terrassegulv er fint å se på. Så får vi heller tåle at det må skiftes noen år tidligere. I det tørre klimaet på Vaset er ikke det sikkert at det blir i vår tid…


Pipe og peis har vi ventet lenge på. Det er kanskje det vi er mest spent på hvordan blir. Vi har bestilt en Rais Visio 3 peis med type Amalie skall. Utenpå skal det legges steinpanel type Trysil XL sømløst. Vi falt for veldig for denne peisinnsatsen og forordene har bare vært skryt fra alle vi har snakket med som har erfaring med Rais. Det hjalp selvfølgelig godt på den gode følelsen når vi skulle bestille den hos Fargerike på Fagernes så fortalte en i butikken at han hadde samme peis på egen hytte og var storfornøyd med brenn-evne og flammebilde.

Peisinnsatsen har kommet

 

Fargerike på Fagernes har forresten ALT du trenger til ei hytte… + mye du får lyst på i tillegg når du vandrer runden i butikken.
Og så hadde snøen kommet på Vaset. 5 km rundløypa ut fra Sekskanten var klar i begynnelsen av november. Så inspeksjonsturene til hytta ble selvfølgelig kombinert med en liten skitur.

Den første følelsen av å gå på ski ut fra hytta var ubeskrivelig. Snart er dusjen klar etter skituren også. Gleder oss hemningsløst!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *