Den store helgen – overtagelse og innflytting

Da var det klart! Overtagelse.

Fredag 1. desember 2017 var lovet som overtagelsesdag og slik ble det. Tveitabru Bygg stilt med Odd Magne, Elin og Terje. De 3 vi hadde hatt mest kontakt med gjennom byggeprosessen. Ja og så må jeg ikke glemme Gudny. Tegner, kreativ og kjapp og utrolig service minded dame som vi etter hvert kommuniserte mye med om små og store endringer på tegninger, og underveis i byggeprosessen.  Snekker Harald var også en vi gjerne skulle takket på overtagelsen. Lugn og med standard replikken «vil dere ha det sånn så blir det sånn». Aldri problemer, bare helt vanlige snekkerutfordringer-)

Fra venstre: Odd Magne, Elin og Terje- 3 fornøyde Musketerer fra Tveitabru. ( Og det hadde de all grunn til). Den 4 musketer, Harald, lederen av snekker laget var selvfølgelig opptatt med snekring et annet sted-)

Vi hadde en nøye gjennomgang av hytta.

Tekniske ting ble gjennomgått med elektrikerne og det endte opp med  10 utbedringspunkter. Ganske mye syntes vi, men de lovet bot og bedring og ble ferdige med det de kunne gjøre noe med i løpet av kommende uke. Det meste gikk på riktig innstilling av dimmere, astro-ur som var feilkoblet og 3 stikk uten strøm….. men det lot seg ordne selv om en synlig elektrisk ledning stump ikke var på ønskelista til jul.

Rørleggerarbeidet var det ingenting å si på, bortsett fra en lekkasje fra vanntanken som folkene fra Tveitabru folkene hadde oppdaget rett før vi kom overtagelsesdagen. Rørlegger ble kontaktet, han var bortreist, men Odd Magne fra Tveitabru visste råd og kontaktet en annen rørlegger som kom, skiftet tank, og vips så var alt i orden. Handlekraft, service  og evnen til å snu seg fort  er en egenskap vi igjen fikk bekreftet fra Tveitabru folkene.

Deretter gikk vi over alt det visuelle snekkerarbeidet.  Tross ganske pirkete innstilling så var det ikke mye vi fant å sette fingeren på. Vi var veldig fornøyd med hytta, det samme var de Tre Glade Musketerer fra Tveitabru! Småting ble notert og fikset uken etter.

Men vi hadde fått en utfordring. Det var betydelig fargeforskjell på veggfargen i dobbel Valnøtt og på trappen når den kom. Trappefargen var veldig lik den fargeprøven vi hadde, mens veggfargen var betydelig gulere i fargen. Vi gruet oss for å ta opp akkurat det punktet fordi det var så grunnleggende viktig at innvendig beisfarge ble riktig.   Så vi tok sats og satte «ballen» i spill. Liverpool supporteren Elin tok den på hel volley og sa hun skulle kontakte Ring Alm fordi både Tveitabru og Ring Alm var kun interessert i én ting: Fornøyde kunder! Svaret fikk vi dagen etter. Ring Alm tilbød seg å beise slik at fargen skulle bli riktig. SERVICE kaller jeg det. Vi ble imponert, ikke over at tilbudet kom, men at det kom med en gang. Unødvendig å si at det gjorde oss veldig glad. Tanken på innvendig beising sto ikke akkurat øverst på ønskelisten min til Jul…. Så i jula skal vi se på noen fargeprøver Elin har laget, sammenligne med den opprinnelige fargeprøven og ta en beslutning.

Så kom den store flyttedagen. Gode kamerater Jo, Knut Arild, Knut (Kuppern) hadde bidratt til at garasjen var stappfull av alt som skulle med dagen før dagen. Derfor ble det en lett jobb for Øyvind Knut Arild og undertegnede å stable bilen  fra Valdres Last når den kom. Og full ble den- to stoler måtte stå igjen, men det var betydelig mindre enn vi hadde fryktet på forhånd. På hytta ventet 2 av snekkerne til Tveitabru på oss som hjalp velvillig til med å få ting på plass i hytta. Uvurderlig hjelp!

Øyvind.. en god venn og ivrig sjauer var veldig fornøyd med stablingen av det store flyttelasset

 

De første møblene på plass… det er jo først nå vi begynner å ane hvordan dette blir til slutt.

 

Så var det å få ting på plass i kjøkkenet, og «krydre» med personlig touch (Det er ikke jeg som står for det….i tilfelle noen lurer. Lill og Janne har kontrollen der…også ..-)

 

Det ene badet – her skal Janne boltre seg med detaljer.

 

Inngangspartiet ble akkurat så koselig som Lill ville ha det. En liten plass under tak til morgenkaffen og velkommen stemning. Som mann på hytta fikk jeg Vilja mi med en praktisk smøre-/rote-/sutre-bod til høyre for inngangen. Litt beis på stolper og gjerde som kom på plass etter Beiselag l og ll var i aksjon tidlig på høsten blir en koselig småjobb.

 

Utsikten fra hytta er bare helt rå. Ingen hytter foran og vi har følelsen av å se herfra til evigheten. Utsikten er prøvesmakt både med kakao og en kald øl. Utsikten leverer uansett. Så fornøyd! Ps. Kjære gode naboer; det blir opprydding av bålrester til våren!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *